Sisäänkirjautuminen keskeytetty
Sulje
Virheelliset käyttäjätiedot
Sulje
Sisäänkirjautumistiedot puuttuvat
Sulje
Sisäänkirjautuminen onnistui
Virheelliset käyttäjätiedot
Tuote on lisätty ostoskoriisi
Varmennus keskeytetty
Varmennus onnistui

Rahanpesulaki

Lain mukaan pankin on riittävässä määrin varmistuttava siitä, että suoritetut tilitapahtumat ovat laillisia, ja ettei tapahtumilla ole rikollista kytkentää. Tämän johdosta pankin henkilökunnalla on velvollisuus esittää kysymyksiä tietyistä liiketoimista ja tarvittaessa pyytää henkilöllisyystodistuksen esittämistä liiketoimen suorittavan tahon selvittämiseksi.

Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevat velvollisuudet perustuvat EU-direktiivin ja kansainvälisten standardien nojalla annettuun lainsäädäntöön. Euroopassa säännöt tulevat sovellettaviksi lähes koko maanosan alueella, ja luottolaitosten lisäksi velvollisuudet koskevat esimerkiksi asianajajia, kiinteistövälittäjiä sekä tilintarkastajia.

Miten säännöt vaikuttavat sinuun asiakkaana?

Resurs Bankin tulee arvioida riskiä sen toiminnan käyttämisestä rahanpesuun tai terrorismin rahoittamiseen. Tämän johdosta on välttämätöntä, että Resurs Bank tuntee asiakkaansa ennen asiakassuhteen aloittamista.

Saatamme kysyä sinulta muutamia kysymyksiä ymmärtääksemme asiakkaan pankkipalveluihin liittyvän tarkoituksen ja tarpeen. Resurs Bankin on myös tunnistettava asiakkaansa ennen asiakassuhteen alkamista. Velvollisuus asiakkaan tunnistamiseen koskee myös tiettyjä yksittäisiä liiketoimia. Kaikki mahdollisesti esitettävät kysymykset perustuvat lakiin ja asiakastietoja käsitellään luottamuksellisesti pankkisalaisuutta koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Oikeushenkilöiden osalta (esimerkiksi yritykset ja yhdistykset) pankin on tunnistettava tosiasiallinen edunsaaja ja tarvittaessa todennettava tämän henkilöllisyys. Oikeushenkilön edustajan pakollisen tunnistamisen lisäksi saatamme esittää kysymyksiä oikeushenkilön omistussuhteista liittyen esimerkiksi omistus- ja määräysvaltasuhteisiin, jotka ylittävät 25 % oikeushenkilön omistuksesta.

Supremecard.fi käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemustasi sivuillamme. Klikkaamalla "Jatka" hyväksyt evästeiden käytön.